"Mamma vurderte abort. Da er hun ikke glad i meg!"

Synes enkelte folk er så utrolig korttenkte når de sier "åh stakkars unge som må vokse opp og vite at mamman vurderte å ta abort". Halloo? Selvom man vurderer abort fordi man er i en ikke så veldig lett situasjon, så betyr jo ikke det at moren er mindre glad i ungen? Man kan da umulig være mer glad i en unge som er planlagt enn en unge som ikke er planlagt? Selv kunne jeg aldri blitt lei meg eller sint hvis jeg hadde fått vite at mamman min hadde vurdert å ta abort når hun ble gravid med meg. Jeg hadde vært takknemlig for det valget hun endte opp med, uansett hvor vanskelig det hadde vært for henne å ta det valget. Hun hadde jo ikke vurdert abort av den grunn at hun ikke var glad i meg. Og abort blir dessuten tatt når du ikke kjenner den lille i magen. Kanskje du ikke ønsket å bli gravid å få en unge på den tiden, men når du har tatt ett valg, vil du jo så klart elske ungen akkurat like mye som om den skulle vært planlagt. Og om graviditeten ikke var så ønsket akkurat da du fant det ut, så betyr ikke det at du ikke er takknemlig i ettertid på at du fikk denne ungen. Skjerp dere, sier jeg bare. Slutt å døm folk for valgene demmes og påstå at alt burde være planlagt til punkt og prikke her i livet. Lær dere å ta livet litt som det kommer, så slipper dere å bli skuffet når ikke alt går som planlagt, for en ting er sikkert.. Livet blir aldri som man hadde tenkt at det skulle bli.

Og NEI det er ikke synd i ungene som vokser opp og får vite at moren vurderte abort! Er du uenig, så vil jeg gjerne vite hvorfor.


fra uke 36 //arkivbilde
 
Selv vurderte jeg abort så jeg skulle være sikker på at valget om å beholde var det rette for meg. Dette betyr IKKE at jeg ikke ønsker eller elsker sønnen min. Jeg elsker han over alt på jord og gleder meg noe sykt til å bli mamma<3 Jeg har ikke angret ett sekund på det valget jeg tok, men jeg er likevell glad jeg tenkte nøye igjennom det før jeg bestemte meg. 

Istedet for å dømme de som vurderer abort synes jeg folk skal være glad for at folk tenker nøye igjennom valgene sine, og noen ganger er kanskje abort den beste løsningen? Hvis du vet det kommer til å bli vanskelig for deg å ta vare på en unge, er det ikke da bra at du virkelig tenker deg om før du tar et valg?  

9 kommentarer

Mamma til Linnèa Chanel <3

16.02.2013 kl.00:54

Gud for en babymage du har nu, artig ! <3 Og æ e heilt enig med dæ.. Man kan jo også snu situasjonen en anna vei og tenk "Gud kor tøft at mora mi ikke tok abort med mæ når ho heilt sekkert hadd d vanskelig. " - For hver person som vurder abort.. har det jo tøft..? det e jo en tanke du har når du e usikker.. For ho ofra jo faktisk livet sitt før babyen da og går all in for it.. om du forstår ka æ mein:) De prøva iallefall.. å det står det stor respekt av for alle som går fra tanken abort - til å ikke ta abort.

karinaoglillegutt

16.02.2013 kl.00:58

Mamma til Linnèa Chanel: hehe, ja den e stoor nu :P E helt enig med dæ! Man ska vær stolt over mora som valgte å behold tiltross for at det letteste kanskje hadde vært abort.

BENNA

16.02.2013 kl.01:01

Enig i det du skriver :) men personlig syns jeg det er aaaalt for tidlig med barn før man er rundt 25! Før det, har man ikke fått levd livet og vært ungdom, man blir "tvunget" til å bli voksen alt for fort. Når alle venner driver å fester, studerer, reiser og har den beste tiden i sine liv, sitter du(og andre) som unge mødre hjemme med bleie skift og tidlige kvelder. Ikke har en en utdannelse og en trygg økonomi slik man kan forsørge ungen og gi den støtten og oppfølgingen et barn burde få/trenger. Men kjærlighet håper jeg/får den sikkert nok av :)

Masse lykke til med barnet :)

Mamma til Linnèa Chanel <3

16.02.2013 kl.01:20

Benna, forstår hva du mener.. og vet at maange vil holde med deg.. men er litt uenig i det med utdannelse og trygg økonomi - For det kommer med i den delen med at man blir tvunget til å bli voksen.. Er du nok oppegående, har du en utdannelse før mange andre som enda lever sitt ungdomsliv.. Man får også mye støtte fra NAV man kan benytte seg av.. Det handler bare å benytte seg av det, og ikke skjemmes.. Det er dermed værre for par å holde seg økonimisk stabil, de vil få mindre økonomisk støtte.. Men er faktsik helt enig med deg, og kan selv innrømme at jeg enda sitter litt i sorgen om at jeg ikke har fått opplevd nok av ungdomslivet :-) Men jeg klarer meg, og ønsker egentlig ikke noe annet liv nå, ettersom datra mi er fantastisk.. Og ja, man blir "tvunget" til å bli voksen.. men sånn er det.

siv

16.02.2013 kl.11:33

Dette med alder og barn, er og blir vanskelig å finne et fasitsvar på. Fordi mange unge får barn i en alder av 17-19 år, fullførere videregående selv om de venter eller har fått barn. Og får til og gå videre på en høyere utdannelse med barnet i bhg. Mens andre får seg en jobb uten utdannelse fordi de må og ikke har noe annet valg.

Jeg er snart 28 og er ennå ikke ferdig utdannet, har ikke startet på min utdannelse engang, jeg brukte mange år på å finne ut hva jeg ville bli. Og når jeg fant det ut, ble jeg gravid. Så jeg burde vel strengt tatt ikke fått barn nå, men jeg har da igjen jobbet i en og samme jobb i flere år og har en stabil økonomi. Nå er min situasjon den at jeg i tillegg blir alenemor slik at jeg får litt ekstra hjelp fra NAV. Jeg skal inn på videre studier, men jeg må vente til vesla i magen er stor nok til at jeg kan ha henne i bhg. Den utdannelsen skal i boks, fordi det vil trygge vår hverdag atskillig mere.

Og dette med festing og ungdomsliv, veel det er noe man lett velger bort når man har fått barn. Dessuten er man jo ikke innelåst i et fengsel når man er blitt mor, gode venner og familie kan jo faktisk sitte barnevakt slik at mamma kan gå ut og være ung engang iblant. Tror man setter mye mere pris på de sosiale fristundene, enn når man raver rundt helg etter helg på leting etter nash og noen med sprit fordi man ikke har penger selv. !

Og ja jeg er enig i at å tenke tanken abort betyr ikke at man hater eller elsker sitt barn mindre, det betyr at man er skrudd ordentlig nok sammen i hjernen, til at man overveier hva som er best for både mor og barn.!

Ester

16.02.2013 kl.11:45

Du skriv så utrulig bra, Karina ! vet at du kommer til å bli verdens beste mamma <3

Karoline Grimsø

16.02.2013 kl.11:51

Utrolig fin mage du har nå forresten <3 Ikke lenge igjen nå!

Jeg synes heller ikke det er noe galt ved å la barna sine få vite at man vurderte abort. Det er menneskelig å tenke sånn når man kommer i en slags krise ;) Det er jo et sjokk å få vite at man er gravid uplanlagt, spesielt når man er ung! Jeg husker at min første tanke var abort da jeg blei gravid med sønnen vår, men det var fordi jeg og barnefaren akkurat hadde flyttet fra hverandre. Tanken på å være alenemor var nesten uaktuell! Men etter en ukes tid sammen i Danmark bestemte vi oss for å avbestille aborten, og i dag er vi gift, har hus, bil, hund, katt, en nydelig sønn, venter en datter :) Jeg ville ikke hatt et annet liv enn jeg har i dag :)

Man vokser opp fort når man blir en ung forelder, men man lærer mye av det også :) Den ungdomstiden man trodde man gikk glipp av, den er kanskje ikke så viktig som man trodde. Hvis man vil studere, feste eller reise kan man fortsatt gjøre det, men det trengs bare litt mer planlegging :) Sånn ser jeg på det ihvertfall :)

Stine, Mamma og Gravid:)

16.02.2013 kl.12:52

Hei,det finnes mange forskjellige meninger om alder når man får barn! Selv ble jeg planlagt gravid i en alder av 19! kunne ikke blitt mer glad! Familie er det som betyr mest for meg. Selv synes jeg det var en perfekt tid å få barn på! hadde ikke ønska å venta lengre! Hadde da gått 1 år uten piller før det virkelig klaffet! :) Men det å bli gravid ufrivillig i ung alder, det er det noe den personen må velge selv om man er voksen nokk til det som venter! Har sett begge deler! Venninda mi ble gravid som 16 åring, fikk tvillinger:) Dem fiksa seg hus og bil, jobb og skole ! Dem er dem beste foreldrene jeg vet om! Dem er kjempe flinke! Så kjenner jeg ei jente som ble stikk motsatt igjen. Ble mamma som 17 år. Hver helg drar foreldrene ut å fester og blir borte hele helga! setter bort barnet til besteforeldre. idag er hun 20 og fortsatt likens! Det handler om hvor voksen man er selv!

Jeg er gravid med nr 2 i alder av 23, men vurderte abort en liten stund, for jeg følte jeg ikke var klar for å bli gravid igjen, for jeg hadde veldig bekkenplager sist.Redd for å få det igjen. Nå sitter jeg her å tenker ikke annet en hvor deilig det skal bli å få ei lita i hus, selv om jeg har fått bekkenløsning! Vet bare at nå må jeg ta det helt me ro for å i hele tatt få til å gå!

Å det med utdanning og økonomi er vel ingen som har det likedan! Selv bynte jeg som lærling når jeg var 17 år! Hadde igjen 3 måneder av tida da jeg ble sykmeldt av bekkenplagene! Fikk samme lønn som lærling i permisjon + 5000 i måneden fra lånekassen. Så fikk mere lønn da enn som lærling! så økonimi har vell litt med hvor man er kommet i livet! Etter permisjon gikk jeg 3 måneder som lærling igjen og fikk fagbrev som frisør! i en alder av 20! Det er fult mulig bare man vil nokk selv! Festinga gjorde jeg fra meg før jeg var 19! Det er noe jeg IKKE savner! Selv om det er godt å ha en frikveld en gang i blandt, så må det ikke inneholde fyll:P

Lykke til med fødsel og mammatilværelsen. Det vil bli oppturer og nedturer! Sånn er livet for alle:)

€ Tessa €

17.02.2013 kl.19:22

Jeg vurderte abort, men er ufattelig glad for at jeg ikke gjorde det :) Sønnen min er det beste som har skjedd meg :)

Skriv en ny kommentar

karinaoglillegutt

karinaoglillegutt

19, Bodø

Jeg er ei jente på 18 år som er bosatt i lille Bodø. 5.Mars 2013 fikk jeg min nydelige sønn Lucas Alexander. Jeg er alenemamma og her på bloggen kan dere lese om graviditeten min, hverdagen min som ung alenemamma og veien mot å få kroppen tilbake etter graviditeten :) Dere kan kontakte meg her på bloggen eller på e-post: Karina1995@hotmail.com.

Kategorier

Arkiv

hits